Enduro World Series lanceert EWS-E

E-Enduro: #doyouevendriftbro

Vorig jaar zomer sloegen de Enduro World Series (EWS) en Union Cycliste Internationale (UCI) de handen al ineen om samen te werken. De onlangs verreden Trophy of Nations in Finale Ligure was daarvan het voor het publiek meest zichtbare.

De UCI omarmt sinds kort ook de elektrisch ondersteunde mountainbike en organiseerde tijdens het WK in het Canadese Mont Sainte Anne het allereerste WK voor E-mtb’s.

De EWS organisatie kondigt nu aan dat ze haar EWS-formule óók zal gaan aanbieden voor e-mountainbikes.

Uit het persbericht:

“The Enduro World Series (EWS) is excited to announce it is extending its partnership with the Union Cycliste Internationale (UCI) to include the management and development of e-bike enduro racing from 2020 onwards. 

The Enduro World Series will develop the format and growth of e-bike enduro internationally alongside the UCI and will launch a new flagship international series in 2020, Enduro World Series-E (EWS-E). The series will feature three rounds across Europe in France, Switzerland and Italy – with the overall winners crowned the Enduro World Series-E Champions.”

Voor de EWS is het niet de eerste keer dat ze iets met e-mountainbikes doet. Al in 2018 organiseerde ze in Finale Ligure een testevenement. Ze achtte de tijd nu rijp om een wedstrijdserie neer te kunnen zetten toegespitst op fietsen met ondersteuning. Zo zal er binnen een getimede stage méér geklommen worden én wordt de beschikbare tijd voor de verbindingsstukken verkort, zodat er flink druk op de ketel (of accu, liever) wordt gezet. Het enduro-format wordt zodoende verder uitgebreid met de extra uitdaging van ‘range anxienty’. Wie dus denkt dat ‘ie bij e-enduro vooral kan spelen op de afdaling en relaxt op motorvermogen naar de volgende stage kan tuffen, heeft het dus goed verkeerd.

De voorbije 2 jaar heeft de organisatie niet alleen gebruikt om het race-format scherp te stellen, maar ook om een goede methode te bedenken om het foetelen van de trapondersteuning te monitoren. Elke e-bike is op te voeren; dat is verboden bij je fiets op de openbare weg, maar óók in competitie, dus. Ook zal er een limiet zijn voor de accugrootte en het al dan niet mogen wisselen daarvan. Begin 2020 zullen de exacte reglementen bekend worden gemaakt.

De eerste EWS-E wedstrijd zal als een losse wedstrijd worden georganiseerd in Valberg, Frankrijk op 17 en 18 juli 2020. De tweede manche zal parallel met de EWS finale gehouden op 29 en 30 augustus 2020 in Zermatt, Zwitserland.

Bron: www.enduroworldseries.com

Geplaatst in Enduro, Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments