E*Thirteen introduceert Helix Race aluminium cranks

Niet iedereen is even enthousiast over carbon cranks. Alhoewel (veel) lichter dan aluminium exemplaren, zijn ze ook een pak duurder. En bovendien voor velen te fragiel voor het echt lompe werk. Als je met je dikke trail-, enduro- of downhillbike vaak de ruigere paden in het buitenland opzoekt heb je daar vast een beeld bij. E*Thirteen lanceert daarom nu z’n vernieuwde Helix Race 30mm cranks met, zoals de naam het al weggeeft een 30 millimeter as.
E*thirteen Helix Race 30 aluminium cranks
E*thirteen zet naast z’n bestaande Helix cranks met 24 millimeter as nu de nieuwe Helix Race 30mm. Ook dit is een uit 6066-T6 aluminium gesmeed en daarna flink CNC bewerkte crankset, maar nu met een 30 millimeter trapas voor een hogere stijfheid. En ondanks die grotere diameter trapas is de Helix Race met 556 gram zo’n 30 gram lichter dan de Helix met z’n 24 millimeter as. Daarmee zit de Helix Race in de regio van onder meer Srams GX Eagle, Race Face’s Aeffect aluminium cranks.

E*thirteen Helix Race 30 aluminium cranks

De Helix Race cranks zijn gesmeed uit aluminium, waarbij er materiaal op strategische plekken aan de achterzijde is weggelaten. Daarna zijn ze nog eens rondom CNC bewerkt.

De Helix Race komt standaard met zelflossende crankbout voor gemakkelijke demontage om bijvoorbeeld een kettingblad te wisselen. En bij die kettingbladen heb je de keuze uit E*Thirteens Helix Race Direct Mount flipflop-kettingbladen. Flipflop? Ja, de offset van de bladen is dusdanig dat je door het omdraaien van een Boost naar een Superboost-kettinglijn gaat. Deze kettingbladen zijn overigens Sram en Shimano 12-speed compatibel en hebben uiteraard een dik-dunvertanding voor het beter vasthouden van de ketting.

Prijzen

De E*Thirteen Helix Race 30 mm cranks zijn verkrijgbaar in 165, 170 en 175 millimeter armlengte in de kleuren zwart en brons. Ze worden standaard geleverd inclusief rubberen beschermers rond de uiteinden en kosten € 289,95. Helix Race Direct Mount kettingbladen zijn er in diverse kleuren vanaf € 99,95.

Bron en meer info: ethirteen.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments