Evoc Hydro Pro: is het een vest of rugzak? Ja, beide

Red je het met twee bidons niet tot de volgende bevoorrading, of past er niet eens zo veel water op je frame? Of geef je wél de voorkeur aan een rugzak, maar sla je liever de bezwete rug en het ongebruikte volume over? Dan biedt de Evoc Hydro Pro de oplossing, met het gewicht en comfort van een hardloopvest, maar met net wat extra opslagruimte die je als mountainbiker of gravelaar goed kan gebruiken. 

Met name in de wedstrijdsport – gravel én mountainbike – zie je de laatste jaren steeds meer rijders met een hardloopvest voor het meenemen van (extra) water. Logisch, want het betreft hier doorgaans extreme afstanden, ook nog eens in warm weer. Zulke vesten zijn licht en zitten hoog op de schouderbladen. Daardoor zijn ze beduidend minder bewegelijk én zweterig dan een flinke (fiets)rugzak. Het nadeel is echter dat je, behalve water en wat gelletjes, ook niet echt iets anders mee kan nemen. Voor gereedschap of wat extra kleding ben je nog steeds op een frame- of zadeltas aangewezen.

Evoc Hydro Pro: fiets-specifieke kruising tussen vest en rugzak

Evoc biedt met de Hydro Pro een fiets-specifiek antwoord, in de vorm van een kruising tussen vest en rugzak. Althans: qua functie! Er is ruimte voor een 1,5 L waterzak en nog eens 1,5 of 3 L aan volume voor zaken als eten, gereedschap of een extra laag kleding. Maar qua vormgeving is het duidelijk een vest plus, met alle voordelen daarvan. Enerzijds is maar een kort deel van de rug door de Hydro Pro bedekt. Dit levert betere ventilatie en meer comfort op. Hiernaast betekent het ook dat je alsnog bij de achterzakken van je fietsshirt zou kunnen. Een belangrijk punt als je ellenlange graveltochten gaat rijden, maar geen fan bent van een fiets vol tassen!

Evoc Hydro Pro rugzak vest fiets

Zowel de Evoc Hydro Pro met 1,5 L opslag als met 3 L opslag hebben gaasvakken op de schouderbanden. Met een elk een inhoud van 0,15 L zijn dat ideale plekken voor zaken waar je snel bij moet zoals gels of reepjes. De grootste Hydro Pro heeft onder die gaasvakken weerszijde nóg een 0,5 L aan opslag. Die vakken zijn vervolgens ook met ritsen af te sluiten. De 1,5 L Hydro Pro doet het met één 0,2 L vak. Hier passen tools, flinke telefoons en dergelijke in.

Het meegeleverde 1,5 L waterreservoir zit op de rug van de Hydro Pro en die haalt Evoc bij het welbekende merk HydraPak. Een groot voordeel deze reservoirs is dat ze van boven geheel te openen zijn. Dit is niet alleen handig voor het vullen, maar komt vooral het schoonmaken ten goede. Achterop hebben beide Hydra Pro-modellen naast het waterreservoir nog extra opbergruimte. Bij het 1,5 L model bedraadt dit nog 1,3 L ruimte op de rug, bij het grotere model is dit 2 L.

Ondanks het verschil in opbergvolume ligt het gewicht van de twee Hydro Pro modellen slechts 20 g uit elkaar. De afmetingen zijn dan ook grofweg hetzelfde 23 x 33 x 2 cm voor de 1,5 L versie, +2 cm dikte komt eerbij voor de 3 L editie.

Evoc Hydro Pro rugzak vest

Flexibele, maar stabiele pasvorm

Aan details schort het volgens Evoc zeker niet. Elastische Airo Flex riemen zorgen voor een flexibele maar stabiele pasvorm. En op die riemen na zijn alle contactpunten met mesh uitgevoerd voor maximale ventilatie. Tot slot: koop je een Hydro Pro omdat je eigenlijk maar het minimale mee wil nemen, dan kan je alles dat achterin is opgeborgen ook nog aansnoeren tegen geschud en gerammel.

De Hydro Pro is in beide maten beschikbaar in zwart of staalblauw. De adviesprijzen bedragen €100,- voor de 1,5 L variant en €110,- voor het ruimere model.

Meer info: evocsports.com
Distributie: tehava.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments