Izzo Uncaged 7: nieuwe short travel fully van YT Industries

Want minder is méér

Downcountry bikes – opgedikte crosscountry fullsuspension mountainbikes – en lichtgewicht trailbikes met ‘niet extreem veel veerweg’ zijn nogal een hit de laatste tijd. Internet-fietsmerk YT Industries rolt met de Uncaged 7 óók een lichtgewicht trailbike uit als nieuwste telg van zijn Izzo-platform. 120 mm veerweg, licht, snel en… geel.

Snel, wendbaar en scherp. Dat zijn volgens internetaanbieder YT Industries dé termen die passen bij ‘short travel trail bikes’. YT levert in dit segment de Izzo. De Izzo Core-modellen zijn met 130 mm veerweg ‘rondom’ de uh… kern van de Izzo-reeks is. Met 140 mm veerweg vooraan is de Izzo Blaze de dikkere broer. Nu volgt het Duitse YT Industries met de Izzo Uncaged 7 met rondom 120 mm veerweg.

Carbon frame, snel, licht en geel

De YT Izzo Uncaged 7 deelt het frame met de andere Izzo-modellen. Daarmee is-ie dus ook volledig van carbon en een vierpunts veersysteem met Horst Link. Maar waar de overige modellen achteraan 130 mm veerweg hebben, heeft de Uncaged 7 er 120 mm. Die wordt in bedwang gehouden door een RockShox Sidluxe Ultimate achterdemper. Vooraan vind je een RockShox Sid Ultimate voorvork met eveneens 120 mm veerweg. Beide veerelementen kunnen – voor wie daar behoefte toe heeft – vanaf het stuur geblokkeerd worden met een RockShox Twistloc. Want waar de mountainbikes van YT typisch vooral toegespitst zijn op afdalen, mikt het merk met de Izzo Uncaged 7 dus op bikers die óók rap omhoog willen.

YT Izzo Uncaged 7

Snel omhoog…

YT Izzo Uncaged 7

… snel omlaag.

De bike is afgemonteerd met Sram XX1 Eagle AXS aandrijfcomponenten. De dropper zadelpen is een draadloze RockShox Reverb AXS. Het Race Face Next SL stuur en DT Swiss XCR 1200 wielen zijn van carbon. En dat alles draagt er aan bij dat YT Izzo Uncaged 7 een gewicht heeft van 11,4 kg (framemaat S). Hij is er bovendien alleen in ‘Laser Yellow’. Hebben? Dat kan, als je snel bent, want hij is gelimiteerd tot 300 stuks. Maar gegeven de prijs van € 6.999 zal-ie niet zo snel verkopen als een gemiddeld bruin brood.

YT Industries - Izzo Uncaged 7

YT Industries - Izzo Uncaged 7

YT Industries - Izzo Uncaged 7

YT Izzo Uncaged 7 geometrie

De YT Izzo Uncaged 7 is een ‘gedownsizede’ trailbike. Qua stuurhoek zien we getallen die inmiddels bij ‘dikkere crosscountry fullies’ langzaam maar zeker normaal worden. De zithoek is erg steil; dit compenseert de flinke reach (475 mm in maat L). Hierdoor valt de bovenbuislengte – en dus zittende houding – helemaal niet zo overdreven lang uit.

Bron en meer info: www.yt-industries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments