Nieuwe mountainbikevereniging: MTB Zwolle

Vorige week is met een aantal pennenstroken bij de lokale notaris het officiële startschot gegeven van de nieuwe mountainbikevereniging ‘MTB Zwolle’.

5 maanden eerder vormde een gesprek over routeonderhoud de aanzet tot de Zwolse vereniging exclusief voor mountainbikers.

Mountainbiken kent een opleving, zoveel is wel duidelijk. Steeds meer mensen stappen (terug) op de mountainbike en dus komen gelijkgestemden ook steeds meer samen. Zo werd onlangs in de regio Arnhem ook al de kick-off gegeven van een nieuwe mountainbikevereniging.

Iets noordelijker, in Zwolle en omgeving, waren er ook al diverse fietsverenigingen. Maar één die zich alleen richt op mountainbikers ontbrak nog. Voor Bart Bakker en Berno van der Wal reden genoeg om daarin verandering aan te brengen. Het idee voor een exclusieve Zwolse mountainbikevereniging ontstond toen beide heren in overleg met elkaar waren over het onderhoud van de mountainbikeroute in het Westerveldse Bos. Amper 5 maanden later is de vereniging formeel een feit en is er vijfkoppig bestuur gevormd.

Groepsverband en drempelverlagend

De vereniging richt zich op het in groepsverband beleven van de mountainbikesport door zowel volwassenen als jeugd. Naast het sociale aspect van de leden onder elkaar, wil de vereniging zich ook inzetten voor het verlagen van de drempel voor mensen die zelf nog niet de middelen hebben om te gaan mountainbiken. Daarnaast heeft het verenigingsbestuur de ambitie om zo snel mogelijk een jeugdafdeling op te zetten, met specifieke begeleiders.

Momenteel kan er natuurlijk slechts in beperkte mate samen met elkaar gesport worden. Een vereniging oprichten die juist het groepsverband wil benadrukken lijkt in deze tijd dan ook bijzonder. Met het gegeven, of in elk geval toch de stevige hoop, dat de huidige gezondheidssituatie zal verbeteren, mikt de vereniging op de aanmelding van 100 leden in het eerste jaar.

Voor die eerste leden heeft de vereniging ook een kleine verrassing bedacht. De allersnelste aanmelders kunnen daarbij ook deelnemen aan een clinic of een sleutelavond in samenwerking met Trek Bicycles Zwolle, zodra dit volgens de gezondheidsrichtlijnen ook weer mag. De vereniging start overigens nu al met het organiseren van corona-proof clubritten.

Bron en meer informatie: www.facebook.com/mtbzwolle

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments