Opening Mountainbikeroute Bergen op Zoom, zaterdag 19 oktober 2019

Van afval naar col: de ultieme upcycling?

Half april dit jaar was er nieuws vanuit Bergen op Zoom: er kwam een mountainbikeroute op de oude vuilstortplaats De Kragge! Nou, da’s gelukt nu: Vandaag, zaterdag 19 oktober gaat hij open!

De beheerders maken er een mooi feestje van, want ze houden gelijk een wedstrijd én een clinic:

Meedoen?

  • Inschrijven voor de wedstrijd kan bij de sponsoren Studio Velo, Hopmans Fietsgigant en de Wielenstudie, of op zaterdag ter plekke.
  • Deelname kost… eigenlijk niks! Wat je betaalt weliswaar €5 borg voor je stuurbord, maar die krijg je na de wedstrijd terug. Wil je jezelf in plaats daarvan verwennen met een Hydrafit sportvoedingspakket, dan kan dat ook.
  • Over inschrijven en kosten voor de clinic is ons niets bekend.

Oh ja: de route zelf

Hoe de nieuwe route er precies uitziet, ervaar je vanaf aankomende zaterdag. De “Col de Kragge” beloofde in ieder geval obstakels, rotsen en stijgingspercentages tot 20%. en aan het aan-boord filmpje van de route te zien, hebben ze woord gehouden. Er vanuit gaande dat wat er in de bodem zit goed is geïsoleerd van de rest van de wereld, lijkt het ons de ultieme vorm van upcycling…

Vlakbij de A58 in de buurt van de Wouwse Tol ligt de oude vuilstortplaats ‘Kragge 2’. Daar ligt nu de mountainbikeroute.
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments