Professioneel mountainbiker Jeroen van Eck geeft rijles op YouTube

#Eckietutorials #BikeTutorials

Nu wedstrijden rijden even niet mogelijk is, heeft professioneel mountainbiker Jeroen van Eck zich volledig op YouTube gestort.

Als een heuse Nikkie Tutorials Eckie Tutorials geeft hij per video rijles, waarmee bikers hun rijtechniek kunnen aanscherpen.

Jeroen van Eck Biketutorials

Jeroen van Eck, eliminator-specialist en Europees kampioen van 2015, is veel te vinden op de nieuwe mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen. En die route wordt volop gebruikt nu veel mensen méér thuis zitten en de tijd graag vullen met sporten, zo constateerde Van Eck:

“Het is erg mooi om te zien dat onze sport op deze manier in de breedte groeit en dat mensen er enthousiast over zijn. Je ziet nu alleen veel verschil in niveau, en veel meer beginners dan normaal. Zij missen de skills en ervaring en dat zorgt voor onveilige situaties en soms valpartijen. Door het niet goed remmen of sturen gaat ook de kwaliteit van de paden achteruit. Omdat ik zelf door de coronacrisis ook veel meer ruimte in mijn agenda heb, ben ik begonnen met het maken van korte instructievideo’s. Zo hoop ik beginners op weg te helpen en de meer ervaren bikers beter te maken.

Ik krijg veel leuke reacties, hoor dat mensen er echt iets aan hebben. Ik krijg ook veel verzoekjes om bepaalde thema’s te behandelen. Het zou gaaf zijn als ik ook ver buiten mijn eigen regio de mensen kan bereiken. Ik wil erg graag mijn kennis delen.”

Van Eck’s #BikeTutorials zijn in de voorbije weken al ruim 13.000 keer bekeken. En zijn YouTube-kanaal heeft inmiddels tegen de 600 abonnees. Van Eck maakte onder andere al video’s over bochten, drop-offs en afdalen. In de komende periode volgen nog #BikeTutorials over het rijden door los zand, behendigheid op de fiets en het maken van bunny hops.

Check alle video’s van Jeroen van Eck via zijn YouTube-kanaal: www.youtube.com/vaneckracing

Bron: www.vaneckracing.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments