Rose Backroad gravelbike nu met Classified Powershift naaf

De Backroad gravelbike van het Duitse merk Rose is vanaf nu ook verkrijgbaar met de Classified Powershift naaf. Darmee heeft deze gravelbike nu dus een 1×22-aandrijving.

Rose – bekend van de gelijknamige winkel – is als één van de grootste direct-to-consumer merken nu het derde fietsmerk dat de naaf als optie aanbiedt.

rose backroad classified powershift

Backroad x Classified

De carbon Backroad is Rose’s best verkochte gravelbike. Je kon hem tot dusver in 6 afmontagevarianten krijgen vanaf € 2.599. Daarbij had je de keuze uit mechanisch én elektronische schakelgroepen van Sram en Shimano. Nu is er dus een zevende variant mét de Classified 2-speed versnellingsnaaf. Deze wordt gecombineerd met Shimano GRX Di2 derailleur en shifters en een aluminium Rotor Adlhu crankset. Met € 5.299 is dit het nieuwe topmodel uit Rose’s Backroad-serie. Bovendien is het daarmee meteen de goedkoopste complete gravelbike die je kunt kopen mét de 1×22-setup van Classified.

rose backroad classified powershift

rose backroad classified powershift

2×11 / ‘1×22’

Ridley had bij de lancering van hun Kanzo Fast aërogravelbike afgelopen zomer de scoop. Het was de officiële marktintroductie van Classified’s Powershift naaf. De naaf maakt het mogelijk om met een (Classified-eigen) 11-speed cassette en één kettingblad op de crankset toch 22 versnellingen te maken. De draadloze, elektronische schakeling schakelt sneller dan een voorderailleur én bovendien onder vollast.

Classified Powershift naaf exploded view

Vierde optie

In december vorig jaar introduceerde Classified ook een aftermarket optie, waarbij je de keuze hebt uit 3 complete wielsets met carbon velgen. Daarmee kun je je bestaande racefiets of gravelbike om bouwen. Kort daarna vervoegde ook het Belgische boutique merk Jaegher zich als tweede fietsfabrikant die de Powershift-naaf als optie aanbiedt op een complete bike. Rose is met de Backroad gravelbike nu als één van de grootste direct-to-consumer merken dus het derde fietsmerk dat de Classified Powershift-naaf aanbiedt.

Bron: www.classified-cycling.com & www.rosebikes.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments