Routes | MTB-Route Zeist wordt MTB-Route Cannondale Zeist

Sinds de verplaatsing van z’n hoofdkantoor van Oldenzaal naar het meer centraal gelegen Woudenberg, probeert Cannondale ook in en rond z’n nieuwe vestigingsoord deel uit te maken van de regionale fietsgemeenschap. De sponsoring van MTB-route Zeist, vanaf nu dus ‘Cannondale MTB-route Zeist’, maakt deel uit van dit streven. “De middelen die we hiervoor vrijmaken, komen direct aan de route en het natuurbeheer ten goede”, aldus Romy de Bruijn, marketingmanager van Cannondale.

Cannondale sponsor van MTB-route Zeist.

MTB-route Zeist: nu Cannondale MTB-route Zeist

Vanaf nu is Cannondale de paaltjessponsor van MTB-route Zeist. Dat wil zeggen, je vindt nu op alle paaltjes lang de route hun logo. Maar de sponsoring gaat natuurlijk verder. Zonder dat er concrete bedragen genoemd worden, komt de sponsoring erop neer dat er een zak geld van Cannondale naar Stichting Utrechts Landschap gaat, de club die over de aanleg en het beheer van de route gaat. “Op deze manier hopen wij nog meer mensen te motiveren om op de fiets te stappen en van de Utrechtse natuur te genieten”, vertelt Romy de Bruijn, marketingmanager van Cannondale.

Bij het Utrechts Landschap zijn ze ook blij met de samenwerking. Arjan van den Heuvel, hoofd terreinbeheer: “Veel mensen hebben onze natuurgebieden ontdekt via wandel- , mountainbike- en ruiterpaden. Daar zijn wij blij mee. Tegelijkertijd willen wij al deze vormen een plek in de natuur geven zonder de natuur daarmee te schaden. Mountainbiken is een groeiende sport. Utrechts Landschap wil dat deze sport een goede plek in de natuur krijgt. Wij zijn Cannondale dankbaar voor het adopteren van MTB-route Zeist. Met het geld kan Utrechts Landschap de natuur rondom de mtb-route een extra impuls geven en goed onderhouden.”

Job mag het doek eraf trekken.

Velozine’s Henk is de eerste mountainbiker op het omgedoopte parkoers. Eerste reactie: “Verrassend lekker rondje!” De ‘bikebobo’s’ bij het routebord zijn – van links naar rechts – Bert Lam van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug, Cannondale’s Romy de Bruijn en Arjan van den Heuvel van het Utrechts Landschap.

Vrijwilligers nog steeds essentieel

De mtb-route wordt onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug. Van den Heuvel, “Utrechts Landschap is de Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug dankbaar voor het onderhoud van de mountainbikepaden. Voor nu en in de toekomst.” Ook Bert Lam, coördinator van Stichting MTB Utrechtse Heuvelrug was bij de opening aanwezig. “Wij voelen ons vereerd dat zo’n groot merk als Cannondale zich wil verbinden aan de route. Het zegt iets over hun verankering in de fietswereld”, aldus Lam. Let op: om de route te kunnen rijden moeten je in het bezit zijn van een vignet.

En de route zelf?

Het was al even een paar jaar geleden sinds jullie nijvere reporter de route van Zeist had gereden. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking! Terwijl de verzamelde bobo’s zich terugtrekken in het Beauforthuis om zich te laven aan spijzen en dranken (geintje), rijden wij dus een rondje. En wat een lekker rondje is het! Aan rechte stukken doen ze niet in Zeist, het is een orgie van vloeiende slingerbochten en glooiende bulten. Waarbij, ook dat moet gezegd, optimaal is gebruikgemaakt van het beschikbare reliëf in het landschap. Aanrader!

Routepaaltje plus fietsmerklogo? Dat betekent dat een ander dan jij voor het onderhoud betaald heeft. Nice.

Weinig hoogtemeters, wel heel veel bochten: de mtb-route tussen Zeist en Austerlitz is een rasechte knikkerbaan. Lekker hoor!
Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments