Vittoria Multiway: tubeless-ventielen compatibel met banden-inserts

Als bandenfabrikant volstaat het tegenwoordig eigenlijk niet meer om alleen banden te maken. Sinds tubeless-setups steeds meer de norm worden bij zowat elke sportieve fiets, zijn tubeless-dichtmiddelen en ventielen de logische aanvulling van het programma. Zo ook voor Vittoria die nu tubeless-ventielen lanceert die ook goed werken met banden-inserts.

Vittoria Multiway Tubeless ventielen

100% eigen Air-Liner banden-insert én compatibel tubeless-ventielen

Vittoria heeft sinds een tijdje zijn eigen banden-inserts; de Air-Liner. De karakteristieke groene schuimrubberen inserts zijn niet alleen verkrijgbaar voor mountainbikes, maar óók voor gravelbikes en zelfs racefietsen. In feite haalde Vittoria deze bij de eveneens Italiaanse firma Deaneasy. Nu echter, neemt Vittoria de productie van de banden-inserts van Deaneasy over en gaat ze dus in-huis produceren. En om optimaal gebruiksgemak te geven, introduceert Vittoria nu tubeless-ventielen die goed samenwerken met banden-inserts.

Waar een banden-insert het uitstroomgat in het verlengde van de ventielschacht blokkeert, hebben de Multiway-ventielen van Vittoria ook uitstroomgaten aan de zijkant. Ze zijn zeker niet de eerste met dit ontwerp. Het aantal tubeless-ventielen met deze optie is echter nog steeds beperkt. Méér opties zijn dus beslist welkom.

Vittoria Multiway Tubeless ventielen

Vittoria maakt de Multiway-ventielen uit aluminium. Oók het ventieldopje is van het lichtgewicht metaal en dubbelt met zijn opening als sleuteltje om de ventielkern los of vast te draaien. Er zijn vier lengtes verkrijgbaar: 100, 80, 60 en 40 mm voor respectievelijke velghoogtes van 85, 65, 45 en 25 mm. Vittoria zegt dat de nieuwe Multiway-ventielen compatibel zijn met dichtmiddelen met een hoge concentratie aan partikels en niet snel dichtslibben. Ze zijn verkrijgbaar voor een prijs van € 24,95.

Vittoria Multiway Tubeless ventielen

Bron en meer info: www.vittoria.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments