Selle Italia brengt ecozadel: Model X Green Superflow

Eco is een trend en ‘made in Europe’ ook. Selle Italia haakt met z’n nieuwe Model X Green Superflow op beide in. Ze maken hem in Italië met het volgens Selle Italia milieuvriendelijke Green-Tech-productieproces.

Of het een met het ander te maken heeft weten we niet, maar het is opvallend dat een aantal Europese fietsbedrijven niet alleen steeds meer oog krijgt voor de effecten van hun activiteiten op het milieu. Men hecht ook steeds grotere waarde aan productie in eigen land. Zo publiceerden we onlangs nog een test van een milieuvriendelijk, ‘made in Germany’ fietszadel van SQlab. En nu brengt ook Selle Italia een zadel dat het milieu minder zou belasten en geheel gemaakt wordt in… Italië. De zadelmaker poogt twee vliegen in één klap te slaan: minder afhankelijkheid creëren van de fabrikanten in het Verre Oosten en meer controle realiseren over de ecologische impact van z’n producten.

Minder schadelijke lijm en polyurethaan

Het gaat hier om de Selle Italia Model X Green Superflow, dat geproduceerd is met het zogenaamde Green-Tech. Dat is een volautomatisch productieprocedé waarbij geen schadelijke lijmen en polyurethaan toegepast worden. De slechts drie (!) onderdelen waaruit het zadel bestaat worden mechanisch, zonder verontreinigende hechtmiddelen, met elkaar verbonden. Het gaat hierbij om een geïntegreerde schaal-onderstelcombinatie, met op de contactpunten met de zadelpen twee hoogwaardige stalen stangetjes. Het zadeldek en de vulling vormen eveneens één geheel. ‘Total Gel’ noemt Selle Italia dit. Het spul zou ook een antibacteriële behandeling ondergaan hebben.

Volgens z’n recente persbericht is de Model X Green Superflow bij uitstek geschikt voor fietsers die lange afstanden afleggen. Kost het in veel gevallen extra geld als je een early adopter van nieuwe technologie wilt zijn, de Green-Tech van Selle Italia maakt een zadel, ondanks de productie in Italië, juist goedkoper. De Model X Green Superflow kost namelijk slechts 49,90 euro. Het zadel meet 145 mm x 245 mm en weegt 315 gram.

Voor meer informatie: www.selleitalia.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Mo
Mo
3 jaren geleden

Is deze (er) ook voor dames?

Jeroen
Admin
Jeroen
3 jaren geleden
Reply to  Mo

Er is momenteel maar één versie. Selle Italia werkt met idmatch, een meetmethode waarmee je kunt bepalen welke maat zadel voor je geschikt is. Dus ook al is dit geen specifiek heren of dames model, zou-ie kúnnen passen. Helaas kun je nu nog even niet terecht bij een dealer die zo’n meting voor je uit kan voeren. :-(