Camping en bikepark inéén: MTB Camping Fiederels in Bant

Unieke bikeparkcamping: kamperen én biken in de Noordoostpolder

Je hebt een lap grond, ontvangt graag gasten én je houdt van mountainbiken. Dan maak je gewoon een bikeparkcamping! Althans, voor Bas van Baaren en zijn vrouw Els Haarsten dat precies wat er in de afgelopen jaren ontstond in hun achtertuin. Sinds 1 juni van dit jaar is Camping Fiederels én hun eigen bikepark nabij Bant in de Noordoostpolder geopend.

Fiederels MTB Camping – Bikepark en mountainbikeroute Bant Noordoostpolder

Mountainbikeroute, bikepark én camping in Bant

Kamperen in agrarisch gebied is niet nieuw. Maar wanneer de eigenaren van het terrein zelf fanatiek mountainbikers zijn en een heus bikepark aanleggen in de eigen achtertuin, dan spreken we toch wel van iets unieks. Het idee ontstond al in 2016. Maar het duurde tot tot juni dit jaar voordat Fiederels MTB Camping officieel geopend werd. Rondom het eigen huis en het koelbedrijf voor wortels nabij Bant in de Noordoostpolder legden Bas en Els eerst een ‘flowy’ mountainbikeroute aan van zo’n 2 kilometer. Dat deden ze samen met vrienden van mountainbikeclub Masters of Trail. Later, nu pal naast de nieuwe camping, is als onderdeel van die mountainbikeroute een heus bikepark aangelegd.

Fiederels MTB Camping – Bikepark en mountainbikeroute Bant Noordoostpolder

Bas en Els bedreven lange tijd een koelbedrijf voor wortelen. Inmiddels bouwt men die activiteiten af en wordt volop ingezet op de unieke bikeparkcamping.

Fiederels MTB Camping – Bikepark en mountainbikeroute Bant Noordoostpolder

Het bikepark is aangelegd door Patrick Jansen en heeft onder meer een rockgarden, north shore elementen, diverse jumps, een wallride en een pumptracksectie. Het ligt dus pal aan de camping waar er 25 kampeerplekken waar ook een auto, caravan of camper kan staan. Een nieuw douche- en toiletgebouw vind je aan de rand van het kampeerterrein.

“Lekker aanklooien, daar gaat het om”

Hoewel de camping én het gratis toegankelijke bikepark inmiddels geopend zijn, wil dat nog niet zeggen dat Bas en Els klaar zijn met hun bikeparkcamping in Bant. De originele kostwinning – het gekoeld opslaan van wortelen – wordt verder afgebouwd. De loodsen worden verhuurd en de ondernemersgeest gaat vol op in de nieuwe camping en het bikepark.

Er is een bed & breakfast in een vrijstaand huisje op het terrein in de maak. En de oude stallen en opslagruimte van hun Zeeuwse boerderij wordt momenteel omgebouwd tot fietscafé. Deze horecavoorziening is naar verwachting in 2023 klaar. Het bikepark is inmiddels ook het thuis van de locale mountainbikeclub Masters of Trail. Er zijn dan ook plannen voor een clubhuis. Verder worden er in het bikepark worden clinic gegeven en men hoopt snel over een aantal leenfietsen te beschikken. En tot slot is het bikepark zelf ook nooit af, want de eigenaren hebben altijd nieuwe ideeën. “Lekker aanklooien, daar gaat het om”, lezen we op de website van Fiederels MTB Camping.

Bron en meer info: www.campingfiederels.nl

Geplaatst in Reizen en routes.
guest
1 Comment
oudste
nieuwste populairste
Inline Feedbacks
View all comments
Vibie
Vibie
1 maand geleden

Leuk! Goed dat er zoveel zoveel mensen hun best doen. Stiekem wel jammer dat er in het noorden nergens een fatsoenlijke jumpline is.