Signature Trails

Tre Cime: Marchkinkele-trail

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden iedere week een nieuwe Signature Trail. Bekijk de video’s en ontdek, hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

De geschiedenis is in en rond het Zuid-Tiroolse Toblach nooit ver weg. Oude militaire wegen en paden uit de Eerste Wereldoorlog in de bergen ten zuiden van het dorp, en bevoorradings- en observatiewegen uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw in het noorden. De geschiedenis mag dan bepaald niet aangenaam zijn, mountainbikers profiteren er wel van. Waar vroeger muildieren en soldaten door weer en wind proviand, munitie en wapentuig omhoog moesten zeulen, daar rijden nu mountainbikers.

Roland Stauder, de voormalig marathon-prof uit het nabijgelegen Sexten maakte deze wegen onderdeel van zijn succesvolle toerbikeconcept Stoneman. Hoe hij aan die naam kwam? Als over de strada militare de grensberg Marchkinkele oprijdt, zie je gelijk waarom: overal torentjes van bergkeien.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments