Signature Trails

Salzburger Saalachtal: Wetterkreuz-trail

Locals noemen het gewoon hun home-trail…

…maar voor vakantiegangers kan zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg ‘signature trails’. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze signature trails is een video gemaakt, 28 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden iedere week een nieuwe Signature Trail. Bekijk de video’s en ontdek, hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Ride, collect, win

Ga op jacht naar de mooiste trails van de Alpen. Doe mee aan de Signature Trails Trophy en verzamel punten voor gratis goodies en het winnen van aantrekkelijke prijzen.

Er zijn genoeg redenen om het Saalachtal niet links te laten liggen als je door het Oostenrijkse Salzburgerland rijdt. De fraaie natuur, het kenmerkende almenlandschap en natuurlijk de zeer speciale route hoog boven Unken: de Wetterkreuz-trail. Deze trail dankt zijn naam een het markante startpunt; het grote kruis duizend hoogtemeters boven Unken. De tocht begint natuurlijk met een klim vanuit het dorp, over boswegen omhoog. Biken in Oostenrijk kan soms lastig zijn, want je mag niet zomaar iedere weg oprijden. Maar in het geval van deze trail hebben de boeren die het land in eigendom hebben allemaal belangeloos hun toestemming gegeven om deze bos- en almenwegen te gebruiken. Ga je voor de ultieme beleving, vertrek dat voor zonsopkomst, zodat je bij het Wetterkreuz bent op het moment dat de zon boven de bergen opkomt. Zo mooi, dat je op slag vergeet dat je een aanslag hebt gepleegd op je benen om hier te komen.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments