Trailfund voor mountainbikeroutes Assen en Almere

NTFU en Bosch eBike Systems geven financiële steun aan routes

Met het Trailfund geven de NTFU en Bosch eBike Systems mountainbikeroutes een financieel zetje. Onlangs zijn voor de tweede keer dit jaar Trailfunds uitgereikt, ditmaal aan de mountainbikeroutes bij Assen en Almere. Met deze financiering kunnen de vrijwilligers deze intensief gebruikte routes nu onderhouden en repareren. Eind februari 2023 liggen beide routes er dan naar verwachting weer perfect bij.

Wat is het Trailfund van NTFU en Bosch eBike Systems?

Het Trailfund van de NTFU en Bosch eBike Systems is begin 2022 in het leven geroepen. Het is een fonds waarmee ze vrijwilligersorganisaties financieel willen ondersteunen; de aanleg én onderhoud van mountainbikeroutes kost namelijk flink wat. Uiteraard in fysieke zin, bij het bouwen van de routes. Maar ook bij zaken als vergunningsaanvragen en helaas steeds vaker ook juridische procedures. Dat alles brengt dan ook een flinke kostenpost met zich mee.

Vrijwilligersorganisaties die een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden, kunnen via ntfu.nl een aanvraag indienen om mee te dingen naar een financiële bijdrage uit het Trailfund. Het Trailfund bedraagt € 2.500 per toegewezen aanvraag. Bij de eerste ronde eerder dit jaar werden er Trailfunds uitgereikt aan de vrijwilligers van de mountainbikeroute Netersel (Brabant), Marum (Groningen) en Anloo (Drenthe). In de tweede ronde voor 2022 kennen de NTFU en Bosch Trailfunds toe aan Stichting MTB & More die de routes bij Almere onder de hoeden hebben, én MTB Assen voor hun mountainbikeroute in recreatiegebied Kloosterveen.

Stichting MTB & More – Almere: halfverharding natste secties

Rondom Almere zijn een aantal mountainbikeroutes te vinden. Die zijn mede aangelegd en worden onderhouden door de Stichting MTB & More. Flevoland heeft een lastige ondergrond. Deze jonge provincie bestaat uit oude zeeklei en dat maakt routes in de zomer keihard en in natte perioden juist erg modderig. Met de Trailfund willen ze de slechste delen van hun mountainbikeroutes grondig aanpakken. Eerdere herstelwerkzaamheden brachten niet de verbetering die ze zochten. Dankzij de Trailfund is het nu mogelijk de slechtste stukken met granulaat te verduurzamen. Met deze halfverharding komt er een einde aan glibberen en glijden in de naste perioden van het jaar.

Trailfund 2022 NTFU Bosch eBike Systems – MTB & More Almere en MTB Assen

MTB Assen – Verbetering routesecties

MTB Assen ontvangt het Trailfund voor het onderhoud en behoud van paden bij het recreatiegebied Kloosterveen. De vrijwilligers zetten het Trailfund in voor bij de verbetering van vier delen van de mountainbikeroute. Opgeteld gaat dat over 600 meter trail. Er wordt zo’n 60 kuub zand toegevoegd. En dankzij de financiële ruggesteun van de NTFU en Bosch eBike Systems kan hiervoor een aannemer worden ingeschakeld. “Dat scheelt enorm veel tijd, in plaats van een groepje vrijwilligers dat wekelijks op zaterdag met schop en kruiwagen in de weer is. Een aannemer heeft ook betere machines. Dat is weer goed voor de kwaliteit van de werkzaamheden,” aldus penningmeester Bert Speelman.

Inschrijving voor voor NTFU Bosch eBike Systems Trailfund 2023

Via ntfu.nl kunnen groepen zich aanmelden wanneer zij een financieel ruggensteuntje kunnen gebruiken om een mountainbikeroute willen aanleggen, verbeteren of onderhouden. Bij de aanvraag moet duidelijk zijn wat men precies wil aanleggen, bouwen of onderhouden. Aanmeldingen dienen ook binnen een realistische termijn haalbaar te zijn, zodat mountainbikers vlot kunnen profiteren van de Trailfund. De inschrijving voor de eerste ronde van de Trailfund voor 2023 sluit op 1 mei 2023.

Bron en meer info: ntfu.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments