Video | Signature Trails: de Berry Line, Bike Area Kope, Slovenië

Locals noemen het gewoon hun home trail

…maar voor vakantiegangers kunnen zulke trails het hoogtepunt van hun mountainbikevakantie zijn. Hotelorganisatie ‘Mountain Bike Holidays’ noemt ze simpelweg Signature Trails. Daarmee bedoelen ze ieder pad, dat zijn stempel drukt op een mountainbikegebied.

Bij elk van deze Signature Trails is een video gemaakt, 44 in totaal. Ze geven je een zeer goede indruk van de route, het terrein en het landschap. Maar ook van de cultuur en de mensen in de regio. Velozine brengt de komende maanden met enige regelmaat een nieuwe Signature Trail Video. Bekijk ze en ontdek hoe je eerstvolgende mountainbiketrip naar de Alpen er misschien uit gaat zien…

Meteen doorspringen naar de Signature Trail-video, klik hier. Benieuwd naar de rij-impressie, lees dan hieronder verder.

Berry Line in de Kope Bike Area, Slovenië: natural trail

De Berry Line in de kleine maar fijne Sloveense Kope Bike Area ziet er eigenlijk helemaal niet uit als een trail in een bikepark. Het bospad is lekker smal, grotendeels natuurlijk en voor een grote groep bikers toegankelijk. Dus gewoon met je trailbike of zelfs je hardtail! Nature-trails zijn een nieuwe trend en terecht, want niet iedereen wil over gladde, perfect aangeharkte paden rijden. Tegelijkertijd is de Berry Line nergens te steil, zodat de snelheid gemakkelijk onder controle is te houden en je volop kunt genieten van het spel met de zwaartekracht.

Omhoog met de lift

De mountainbiketrail is niet al te lang: 1,4 kilometer en 150 hoogtemeters. Je kunt voor nog een rondje zelf weer omhoog trappen, maar natuurlijk ook de lift nemen. De Kope Bike Aera ligt in het noorden van Slovenië, tegen de Oostenrijkse grens aan. Bikepark Maribor ligt er niet ver vandaan en dat geldt ook voor het beroemde Trailpark Jamnica (check ons reisverhaal!) en het Oostenrijkse Petzen. Kortom: deze streek is een echt mountainbikemekka.

berry mountainbike trail slovenie
berry mountainbike trail slovenie

Video: Berry Line, Kope Bike Area, Slovenië

Uitgebreide informatie over de mountainbiken in Koroska vind je hier.

Geplaatst in Reizen en routes en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments