Wolf Tooth ReMote Drop Bar: nieuwe dropper-bediening voor je gravelbike

Brachten we je onlangs nog het nieuws dat geveerde voorvorken voor gravelbikes tegenwoordig toch écht wel een ding zijn, geldt dat in feite al langer voor de dropper-zadelpen. Misschien dat niet iedere gravelbiker er het nut van inziet, maar er zijn er voor Wolf Tooth voldoende om een nieuwe remote-hendel voor te ontwikkelen: de ReMote Drop Bar.

Wolf Tooth ReMote Drop Bar voor gravelbike

Het Amerikaanse Wolf Tooth Components heeft inmiddels een behoorlijk arsenaal aan hendels voor het bedienen van dropper-zadelpennen. Zo’n zadelpen kom je vooral tegen op mountainbikes, maar ook op de gravelbike is zo’n verstelbaar exemplaar inmiddels géén uitzondering. Met het zadel uit de weg kun je namelijk gemakkelijker je bike manoeuvreren en zelfs op brede gravelpaden zo’n pen je het leven een stuk aangenamer maken. Met de nieuwe ReMote Drop Bar brengt Wolf Tooth nu een universele hendel afgestemd voor gebruik op je racebocht of gravelstuur voor mechanisch bediende droppers.

Meervoudige, spelingsvrije bediening

Wolf Tooth’s ReMote Drop Bar past in principe op elk racefietsstuur of specifieke gravelstuur, zolang de diameter maar 24 millimeter is. Je positioneert de klembeugel net onder je remgreep. De hendel is ergonomisch vormgegeven, zo meldt Wolf Tooth. De klembout steekt echter wel vrij ver uit. Dat is niet alleen lastig met het wikkelen van stuurlint, ergonomisch zal dat ook niet voor iedereen even fijn werken.

De ReMote Drop Bar is te bedienen terwijl je met de hand bovenop je remgreep hangt, of van onderuit de beugel. Wolf Tooth claimt daarbij dat je tegelijkertijd ook de rem nog kunt bedienen.

Wolf Tooth ReMote Drop Bar dropper-zadelpen bediening voor op de gravelbike

Links: De klemconstructie met bout steekt wel wat uit. Dat geeft wat uitdaging bij het wikkelen van stuurlint. En het zal niet voor elke hand even ergonomisch zijn. Rechts: Het kabeluiteinde is handig weg te werken ín de hendel zodat die niet tegen je vingers aan komt.

Zoals zoveel producten van het Wolf Tooth is de ReMote Drop Bar CNC-vervaardigd uit aluminium. Dat deze nieuwe remote wel iets meer is dan simpelweg een klembeugel en een groot uitgevallen vleugelmoer als hendel, blijkt wel als je verder kijkt naar de constructie. Zo is de hendel in z’n scharnierpunt voorzien van twee lagers. Daarmee garandeert Wolft Tooth een soepele actie die bovendien spelingsvrij is. Die twee aspecten gaan vaak hand in -hand en speelt bij veel andere remotes volgens het merk al snel parten.

Prijzen

De ReMote Drop Bar hendel is te koop voor 72,00 euro. Optioneel kun je de hendel krijgen met een kabel én een inline-kabelversteller of alleen met die inline-kabelversteller. Die is ook zeker aan te bevelen, omdat veel dropper-zadelpennen behoorlijk gevoelig zijn voor de juiste kabelspanning. Je koopt de ReMote Drop Bar online bij Wolf Tooth of bestelt hem gewoon bij je lokale dealer.

Meer info: wolftoothcomponents.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments