Test | Drie jaar later: Syncros Matchbox Tailor Cage HV1.5 en 1.0

Hoe houdt het zich?

In 2018 testte Lars de Syncros Matchbox Tailor Cage HV1.5 Integrated Bottle Cage. Een bidonhouder mét gereedschaplade. Die beviel perfect, dus bleef hij er mee rijden. Net als met de bijpassende Tailor Cage 1.0 bidonhouder trouwens. Benieuwd naar hoe ze er aan toe zijn, drie jaar later? Lars werpt nog eens een blik bidon…

Tailor Cage 1.0: R.I.P.

Helaas, we beginnen met een overlijdensbericht. De superlichte Tailor Cage 1.0, gemaakt van met koolstofvezelversterkt nylon, is niet meer.

Syncros Bottle Cage

Na zo’n 2,5 jaar op de zitbuis van mijn hardtail scheurde hij nabij de boutjes. Ik sluit hierbij niet uit dat ik hem eens wat te hard heb aangedraaid. Los daarvan: vanaf het begin merkte ik dat hij soms wat moeite had met volle 0,75 liter-bidons. Op rammelafdalingen voelde ik af en toe de bidon naar voren kantelen, tegen mijn scheenbeen aan. Mijn toenmalige verwachting zet ik daarom nu om in een advies: Gebruik je hem op de zitbuis: zet er dan enkel halve litertjes in. Monteer je hem op de onderbuis, gebruik dan gerust driekwartliters.

Syncros Matchbox Tailor Cage HV1.5 Integrated Bottle Cage: gaat perfect!

Het hoofdgerecht van de eerdere review is echter nog steeds springlevend. Onder de prima klemmende – met glasvezel versterkte – bidonhouder (nog nooit één bidon verloren) heeft de Matchbox een uitschuifbare gereedschapslade, waar een platte multitool in verstopt zit. Ook zit de pomp daarop vast. Het geheel is handig in gebruik, maar niet racestress-supersnel: je moet immers de toollade eerst uitschuiven en dan de tool eruit halen.

Syncros Matchbox

Syncros Matchbox

De haken die buitenom de lade vasthouden (hier uiterst links te zien, onder de bidonhouder) zijn soms wat lastig los te halen wanneer de boel onder de troep zit. Ook het vastklikken gaat dan iets moeilijker. Niettemin; eenmaal vast… gaat-ie nergens meer heen, ongeacht het rammelpad waarop je rijdt.

Dat in- en uitschuiven gaat soms wat lastig, vooral als het ding vies is. Het is dan lastig om de haken, die buitenom de lade op z’n plek houden, los te klikken. En zand maakt ook dat de lade lastiger schuift en de haken dan moeilijker inklikken. Tot slot: soms komt de voorrand van de lade wat omhoog, en blijft hij wat hangen tegen de rand van het vaste deel. Zoals ik al zei: het is niet de snelste oplossing.

Hier komt de rand van de lade soms tegen het vaste gedeelte aan. Je moet dan even wat doordrukken.

Syncros Matchbox

De pomp heb ik nog steeds niet gebruikt. Hij ziet en voelt echter nog als nieuw. Geen lekkage, geen gescheurde rubbertjes. Merk ook de losse tubeless-priem op.

Uiteraard neem ik de lade en tooltjes uit als mijn hardtail schoonmaak, maar ik gebruik die fiets wel het hele jaar door, in weer en wind. Zoals je ziet hebben de tooltjes die jaren goed verteerd. Het gegoten deel van de kettingpons heeft wat roestplekken, evenals het inbus 8 opzetstuk. Verder zien de tooltjes er nog echt prima uit. Géén roest. En ook nauwelijks aftekeningen van gebruik, al gebruik ik ze écht wel regelmatig.. Alleen de 5 en 6 zien er licht gebruikt uit.

Syncros Matchbox

Syncros Matchbox

Tussen de tool en de lade heb ik plugjes verstopt.

Mijn eerdere conclusie blijft staan: goede, geïntegreerde aanbieding, voor een prima prijs

In 2018 schreef ik: “70€ kost de Matchbox Tailor Cage HV1.5. En dat is mijn optiek een goede aanbieding. Voor die prijs krijg je immers een goede bidonhouder, een uitgebreide minitool én een prima pomp in een mooi geïntegreerde unit van 339 gram.” Drie jaar later staat dat nog steeds. Tel de Euro’s (hij is wel wat duurder geworden) en grammen maar op. En ook na drie jaren gebruik heb ik nauwelijks klachten: het doet wat het moet doen, en is weerbestendig!

Nog even terug naar de superlichte Tailor Cage 1.0 bidonhouder. Die bleek inderdaad vooral geschikt voor kleinere bidons en/of gebruik op de onderbuis…

Prijzen, meer informatie

  • Syncros Matchbox Tailor Cage HV1.5, in linkse of rechtse uitvoering, 339 gram gewogen (334 gram fabrieksopgave): € 76,
  • Syncros Tailor Cage 1.0, in linkse of rechtse uitvoering, in vier kleuren, 26 gr fabrieksopgave: € 23,90
  • Ook leverbaar: Syncros Matchbox Tailor Cage met dezelfde tool maar zonder pomp, links of rechts, 310 gram fabrieksopgave: € 49,90

Website fabrikant: www.syncros.com

Tekst & foto’s: Lars Vogelenzang

Geplaatst in Reviews en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments