Video | Ghost’s Breaking the tape 2022 – Afl. 4: Evolve

De videoreeks over het Ghost Factory Racing Team gaat verder. Deze keer zijn de e-bike atleten aan de beurt. De Tsjechische fourcrosser Tomas Slavik die een e-mtb als trainingshulp gebruikt en de Nederlander Jeroen van Eck die op z’n e-mountainbike actief is in de e-mtb worldcup. Naast deze twee sporters komen experts aan het woord over de ontwikkelingen die de e-mountainbikesport momenteel doormaakt en wat we in de toekomst nog kunnen verwachten.
Ghost Factory Racing Team – Breaking the tape 2022

In deze vierde aflevering van de Breaking the Tape videoserie steken fourcrosser Tomas Slavik en e-mountainbiker Jeroen van Eck de loftrompet over de e-mountainbike. De een omdat hij dankzij de trapondersteuning veel meer afdalingen kan maken, de andere omdat je veel sneller en steiler kunt klimmen. Wat na het kijken van deze aflevering vooral blijft hangen, is het gevoel dat er heel veel goedgepraat moet worden. Ja, we rijden met een motor, maar je wordt er heus moe van, dus wij zijn toch écht topsporters. Dat idee.

Ene Martin Whiteley, een sportmarketeer die ook uitgebreid aan het woord komt, brengt de e-mountainbike zelfs als iets onvermijdelijks, als een natuurkracht die ons overkomt: “It is not going away. You can’t hate it away. It’s gonna stay.” En daar moeten we volgens hem maar mee leren omgaan.

Ondertussen brengt de video talloze shots waarin Van Eck met brute remacties en extreem steile beklimmingen de trails aan gort rijdt. Ik weet niet wat Ghost in gedachten heeft met deze video, maar in een tijd dat natuurbeschermers mountainbikeroutes in Nederland in steeds heviger mate op de korrel nemen, kunnen we dit soort uitingen missen als kiespijn. Iedereen moet voor zichzelf bepalen of-ie een motortje onder z’n mountainbike wil hebben of niet. Maar ga met zo’n motortje niet tof lopen doen in het bos en dan ook nog claimen dat een topsporter bent.

Aflevering 4: Evolve

Bron: www.ghost-bikes.com/en/breaking-the-tape

Geplaatst in Specials en getagd met , , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments