7 – 9 juni: Downhill en Enduro World Cup Leogang – TV- en livestream-overzicht

Nadat we drie weken geleden op geheel nieuwe grond reden in het Poolse Bielsko-Biala, staat voor komend weekend een oude, bekende locatie op het programma van de UCI Mountain Bike World Cup. Dit weekend vindt namelijk plaats in het Oostenrijkse Leogang. In tegenstelling tot vorig jaar is het geen alles omvattend evenement; de xc-ers stoppen hier niet. Deze ronde vinden alleen de downhill en enduro wereldbeker plaats.  We kijken alvast even vooruit en geven je een overzicht van alle livestream en tv-uitzendingen van de UCI World Cup in Leogang.

Whoop UCI World Cup Mountainbike 2024 – Wereldbeker downhill dhi enduro edr Leogang Oostenrijk Livestream en tv uitzendingen

Vrijdag 7 juni: ronde drie van de Enduro World Cup (EDR)

Vroeger stond de term ‘dubbelweekend’ bij het mountainbike in voor een combinatie van downhill- en crosscountrywedstrijden. Sinds Warner Brothers Discovery de wereldbeker organiseert, is er aan talloze formats gesleuteld. Zo is de voorheen losstaande Enduro World Series opgenomen in de wereldbeker en vind die vaak plaats daags voorafgaande aan de downhillwedstrijden. Zo ook bij de wereldbeker mountainbike in Leogang komend weekend.

Het parcours van de enduro world cup in Leogang uit 73,7 kilometer. Er zijn in totaal zes stages, waarvan de langste 3,6 kilometer lang is en een verval heeft van ruim 800 hoogtemeters.

Endurowedstrijden worden niet live in beeld gebracht. Dat is logistiek praktisch onmogelijk, met op elk moment toprijders, verspreidt over diverse stages. Een uitzendschema is er dan ook niet, maar gedurende het weekend en de dagen daarna brengt de UCI via z’n Youtube-kanaal wel diverse samenvattingen.

Terugblik UCI Enduro World Cup Bielsko-Biala

Zaterdag 8 en zondag 9 juni: ronde drie van de Downhill World Cup (DHI) 2024

De vorige ronde van de downhill world cup 2024 werd op een voor de wereldbeker fonkelnieuw parcours gereden in het Poolse Bielsko-Biala. Het kreeg al snel de term ‘bikepark’ mee tijdens de verkenning in de dagen vooraf. En dat met een ietwat negatieve lading. Eigenlijk best apart, wanneer je je realiseert dat het parcours in Leogang in feite óók bikepark-achtig is (zij het iets extremer) en al jaren een favoriet is bij veel downhillers. Hoe dan ook; de downhillwedstrijd in Leogang is inmiddels een klassieker en komende zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 wordt daar dus de derde ronde van de UCI Mountain Bike World Cup Downhill verreden.

Terugblik World Cup Downhill mountainbike Bielsko-Biala

Parcours preview Downhill wereldbeker 2024

Overzicht livestreams én TV-uitzendingen Wereldbeker Mountainbike Leogang 2024

Sinds 2023 is het volgen van de wereldbeker mountainbike minder gemakkelijk geworden. Althans, een betaalmuur werpt toch een drempel op. En als je alles live én zonder onderbreking wilt bekijken, dan ontkom je in Nederland niet aan een abonnement van Eurosport of Discovery+. Belgische kijkers kunnen terecht bij de Eurosport-kanalen. Eurosport zendt in Nederland ook een selectie van de wedstrijden en omkadering uit via z’n publiek beschikbare televisiekanaal.

De Junior categorie en Elite semi-finals zijn gratis beschikbaar via livestream op YouTube en de website van UCI Mountain Bike World Series.

Hieronder vind je een volledig overzicht van alle uitzendingen van deze UCI Mountain Bike World Cup Downhill 2024 in Leogang, Oostenrijk.

Uitzendschema

Zaterdag 8 juni 2024

Youtube (livestream)
15:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Semi-finale Elite Vrouwen
15:30 uur – Downhill World Cup (DHI) – Semi-finale Elite Mannen

Zondag 9 juni 2024

Eurosport, Discovery+ & Youtube (livestream)
12:15 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Vrouwen
13:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Junioren Mannen

Eurosport, Discovery+ (livestream)
14:00 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Vrouwen
14:55 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Mannen

Eurosport (TV)
01:30 uur – Downhill World Cup (DHI) – Elite Mannen (herhaling/samenvatting)

UCI Mountainbike wereldbeker kalender 2024 – World Cup MTB

Bron en meer info: ucimtbworldseries.com

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments