Slik Graphics officiële partner van Mavic voor custom stickers

Wil je je bike meer persoonlijk maken dan zijn er tegenwoordig diverse plekken waar je terecht kunt voor merkstickers waarbij je de kleur zelf kunt bepalen. Het Zweedse Slik Graphics is één van de bekendste.

Nu kondigt Mavic aan dat Slik Graphics hun officiële partner is voor custom stickers. Je kan dus nu bij Slik Graphics belettering krijgen voor je Mavic-wielen, waarbij het ontwerp en de afmetingen 100% correct zijn en jij los kunt gaan qua kleurkeuze.

Custom Slik Graphics stickers Mavic

Officiële Mavic reproductiestickers

Mavic is toegevoegd aan het lijstje van officiële partners waar Slik Graphics stickers naar wens van levert. Slik Graphics kan nu stickers naar wens voor de Crossmax en Deemax mountainbikewielen en diverse racewielsets voor je maken.

Qua kleuren zijn er talloze standaardopties, maar Slik Graphics gaat de uitdaging gerust aan om een kleur naar wens te matchen. Hierbij heb je vervolgens nog de keuze tussen een matte of glanzende afwerking. Alle stickers zijn van vinyl. Na het printen van de kleur, lamineert Slik de stickers voor extra duurzaamheid.

Prijzen voor de Mavic-stickers liggen – afhankelijk van de wielset en exacte afwerking – tussen de € 20 en € 44.

Slik Graphics stickers Mavic

Slik Graphics stickers Mavic

De beschikbare opties bekijk je op de Mavic-pagina van Slik: www.slikgraphics.com/make/mavic
Bron: www.mavic.com

Reproducties met officiële licentie

Waarom dit nieuws ’toch wel een dingetje is’? Veel ‘stickerboeren’ reproduceren namelijk stickers zónder toestemming. Sommige merken staan oogluikend het gebruik en namaken van logo’s toe. Maar velen ook niet. Zo ook had Fox daar ook wel een probleem mee. En begrijpelijk; als merk dien je je logo’s en merknamen te verdedigen. Dat is het zelfde als met patenten. Laat je één partij (onofficieel) toe inbreuk te maken op je intellectuele eigendommen, dan sta je een stuk minder sterk wanneer je bij een andere partij wél je recht meent te gaan halen.

Fox sommeerde Slik te stoppen met het gebruik van de Fox-logo’s en in bredere zin alle ‘graphics’ voor reproducties. Maar nog voor advocaten van Fox en Slik volop in de clinch lagen over inbreuk op intellectuele eigendommen, is de situatie gelukkig omgedraaid. En nu is er dus een officieel partnership tussen beide partijen. Zo’n officiële licentie is gunstig voor beide partijen: Slik hoeft niet meer logo’s en stickers na te tekenen, maar kan met goedkeuring gebruik maken van de originele bestanden. 100% gegarandeerd passend dus. En de onderdelenfabrikant vangt waarschijnlijk wat geld voor de licentie, zonder zich druk te hoeven maken over ontwerp, verkoop en distributie van de stickers.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments