Zondag 16 oktober 2022: Komoot Grally Breda

Test je gravelrouteplanningskills

Na de succesvolle, eerste editie van de Komoot Grally in Breda, volgt dit jaar op zondag 16 oktober de tweede editie van deze gravelwedstrijd. De Grally is een soort alleycat-wedstrijd waarbij je routeplanningskills belangrijker zijn dan snelheid. Ook nu wordt de Komoot Grally georganiseerd in samenwerking met Kamu Bikes & Coffee in Breda.

De inspiratie voor de Komoot Grally vond Bjorn van bjornrides.cc bij alleycat-wedstrijden van fietskoeriers. Daarbij is de kennis van het wegennet van de stad en niet de snelheid cruciaal om te winnen. Bij deze Komoot Grally gaat het echter niet over smalle straatjes in het centrum van de stad, maar over bos- en gravelpaden rondom Breda. Je rijdt hem dus ook op je gravelbike (of mountainbike).

Bjorn: “Het doel bij deze gravelwedstrijd is om aan de hand van checkpoints een zo efficiënt mogelijke route te plannen. Deze checkpoints en de overige regels maken we bekend tijdens een webinar op dinsdagavond 11 oktober. Aan de hand hiervan kan er gestart worden met het bouwen van de routes.”

Kamu Komoot Grally gravelwedstrijd Breda – 16 oktober 2022
 

Komoot Grally: route plannen per duo

Deelnemen aan de Komoot Grally gravelwedstrijd in Breda doe je als duo. Deelnemers ontvangen bij de start nog een aantal aanvullende opdrachten om onderweg uit te voeren. Het team met de beste vaardigheid in het plannen van routes wint.

Starten bij de Komoot Grally op zondag 16 oktober 2022 kan tussen 10:00 en 11:00 uur vanuit Brouwerij Frontaal in Breda. Onderweg is er een tussenstop om je reserves aan te vullen. BYE! Nutrition verzorgt ook sportvoeding voor onderweg. Je finisht eveneens bij de Brouwerij Frontaal, waar je na je Grally-deelname onthaalt wordt met een biertje of andere consumptie en een hamburger.

Inschrijven doe je via deze link.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments