Land van Grind & Zand: Gravelroutes in Noord- en Midden-Limburg

Nieuwe website met gravelroutes

Bij Limburg denken de meeste fietsers meteen aan de heuvels in Zuid-Limburg. Maar Limburg is groter dan alleen Zuid-Limburg. Oók in Noord- en Midden-Limburg is het prima gravelen, aldus Stichting Limburg Cycling. Zij lanceren nu de website ‘Land van Grind & Zand’, met diverse gravelroutes van 60 tot en met 130 km en er volgen spoedig meer.

Land van Grind en Zand – Gravelroutes Noord- en Midden-Limburg

“Noord- en Midden-Limburg: een onontdekt paradijs”

Volgens Stichting Limburg Cycling zijn Noord- en Midden-Limburg, gevormd door de Maas als slagader van het gebied, gemaakt voor offroad fietsen. Er liggen talloze landwegen, gravelpaden en slingerende trails. Ze doorkruisen nationale parken, bossen en heidegebieden en het gebied is voor velen nog een onontdekt paradijs. Met de website ‘Land van Grind & Zand’, een digitale verzamelplek voor gravelroutes, probeert men Noord- en Midden-Limburg méér op de kaart te krijgen bij avontuurlijke fietsers.

De oprichters Johan Hauser en Carlo van Nistelrooy hebben momenteel nog maar drie gravelroutes op de website staan, maar er wordt hard gewerkt aan uitbreiding. De kortste route op dit moment is 60 kilometer. Mag het gerust en stuk langer, dan kun je je gravelbike inzetten op de momenteel langste route die 130 kilometer telt. De gemene deler is dat ze je door rustige en gevarieerde gebieden voeren. Daarbij zal de grilligheid van het gebied je niet onberoerd raken. Want de hellingen en wallen die in de eeuwen heen door de Maas zijn opgeworpen maken dat het gebied allerminst vlak is.

Land van Grind en Zand – Gravelroutes Noord- en Midden-Limburg

Legale gps-routes

Op ‘Land van Grind & Zand’ vind je bij alle routes een beknopte beschrijving. Daarnaast zijn alle routes voorzien van een indicatie ten aanzien van moeilijkheidsgraad en het percentage onverharde paden. Deze nieuw gravelroutes in Noord- en Midden-Limburg zijn niet uitgepijld, maar rijdt je dus met je gps. Op de website vind je niet alleen een overzichtskaart via de Komoot-applicatie, maar je kunt daar de gpx-file ook rechtstreeks downloaden. Een Komoot-account is dus niet noodzakelijk.

Alle routes worden uiteraard in overleg met natuurbeheerders en terreineigenaren afgestemd. Zodoende is het voordeel tweeledig. Enerzijds hoef je zelf niet te pionieren op zoek naar de leukste paadjes, anderzijds weet je dat je over paden rijdt waar dat ook is toegestaan.

Bron: landvangrindenzand.nl

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments